THURSDAYTACOS

Idag hade jag mina sista lektioner för denna praktikperiod. Summa kardemumma har praktiken varit: givande, rolig och lärorik! Och som pricken på i:et har jag fått bättre inställning till matematikundervisning.
 
När skoldagen var slut och klockan närmade sig 16 mötte jag upp Stefanie och Nora utanför Citymarket för att köpa ingredienser till kvällens mysiga middag. Sedan vandrade vi iväg till Stefanie och tillrede den goda maträtten, tacos kan aldrig gå fel! Det var så härligt att få umgås med dessa fina som jag träffar så sällan! Innan jag traskade hemåt svängde jag in hos min kära vän Mia för att dricka te, prata och bara chilla! ♥
 
1

TANKENS KRAFT

 
Gårdagens föreläsning med Treier var mycket givande! Två timmar flög förbi snabbt som bara den. Nu fick jag också bekräftat att jag orkar lyssna hur bra som helst på en relativt lång föreläsning bara den handlar om ett ämne som intresserar mig! Man fick många tips och tankeställare, tänkte dela med mig av några grejer jag speciellt tog fasta vid: 
 
De tio viktigaste områdena som människan själv kan påverka är: Tacksamhet, optimism, att jämföra sig med andra, att leva i nuet, förlåtelse, medkänsla, socialt nätverk, förväntningar, stresshantering och hälsa. Föreläsningen utgick ifrån dessa "områden"  och hur man kan jobba med dem. 
 
"Vad du väljer att tänka och hålla fokus på blir ditt hemliga vapen eller din värsta fiende". Med andra ord är tankens kraft väldigt stor! Om man jämför dessa två tankar: 1) "Tänk om jag inte gör mål idag, tänk om det går dåligt" med 2) "Idag vill jag spela bra och göra mål!" Jag tror nog att tanke nummer två påverkar inställningen hundra gånger mer positivt! 
 
"Alla kan lära sig att träna i att bli mer medvetna om sitt språk fö att må bättre". Treier tog upp ett väldigt intressant tankesätt. Att hålla tal på ett bröllop kan vara väldigt nervöst och många har svårt att prata framför en stor folkmängd. Då händer det lätt att man tänker "Oj nej, tänk om jag svimmar.. tänk om jag glömmer bort vad jag ska säga.." Han jämförde detta med en situation när man ska åka taxi. Då säger man ju aldrig åt taxichauffören "Jag vill inte åka till Närpes och inte till Malax och inte Kristinestad.." Så varför räknar man upp de negativa möjliga händelserna man inte vill ska ske i andra situationer?! Man borde alltså tänka i mer positiva banor i bröllopssammanhanget också: "Jag vill hålla ett fint tal och tala med lugn röst".  
 
Jag om någon är expert på att oroa mig och jag har alltid varit sån. Men detta var en bra läxa för mig! Jag ska dagligen börja öva på att tänka vad jag vill ska hända istället för vad som kan gå fel! 
 
Det här var min tolkning av en fin och nyttig föreläsning. Dagens tips: Om du får chansen, far och lyssna på Treiers föreläsning! Jag far gärna fler gånger! :) 

EN FAVORITLUNCH

Det blev en toppen eftermiddag i Rebeccas sällskap med favoritlunchen på Raawka och lite strosande på stan! Askulterade även min sista lektion på praktiken så nu har jag endast morgondagens två egna lektioner kvar och sen är praktiken över för denna gång. Det har varit en toppenpraktik och jag har lärt mig massor. Har till och med fått bättre inställning till matematikundervisning!
 
Ikväll kommer jag befinna mig på Ritz för att lyssna på Christoph Treiers föreläsning med temat "Träna på din livsglädje"! Direkt jag såg evenemanget på Facebook idag visste jag att jag ville delta så det blev ett härligt spontanbeslut! Gillar att läsa om personlig utveckling, självkänsla och dylikt så det blir väldigt intressant!